eten kind 1 jaar

Wanneer je kind de mijlpaal van 1 jaar heeft bereikt, heeft je kind specifieke voedingsbehoeftes. Het eten voor je kind van 1 jaar moet voldoen aan bepaald kenmerken. Net als bij andere leeftijden moet groente en fruit natuurlijk de basis van de maaltijd zijn. Verder moet je ervoor waken dat het eten voor je kind van 1 jaar de juiste voedingsstoffen en bouwstoffen bevat zodat de ontwikkeling en groei wordt gestimuleerd. Sommige producten moeten juist worden vermeden. Denk bijvoorbeeld aan melk, eieren en rauw vlees. Verder moet het eten voor je kind van 1 jaar zo min mogelijk toegevoegde suikers bevatten. Het gevaar is namelijk dat hier stoffen in kunnen zitten die schadelijk zijn voor de gezondheid van je kind. Wanneer je kind de leeftijd van 19 maanden bereikt heeft het weer andere voedingsbehoeftes.

 

Gezonde voeding voor een 19 maanden oude peuter

Je kind van 19 maanden wordt steeds levendiger en actiever. Des te belangrijk dat het eten van je kind voldoende voedingsstoffen bevat die belangrijk zijn voor de ontwikkeling. De smaakontwikkeling van je kind begint steeds meer op gang te komen. Zo zal hij/zij steeds meer het verschil kunnen proeven tussen zoete, zoute en bittere smaken. Door je kind gezonde en gevarieerde maaltijden aan te bieden zal dit de smaakontwikkeling bevorderen. Verder eten ze ook vaker mee aan tafel met maaltijden. Zo kan je je kind best eens een stukje vers fruit geven of een boterham. Het is belangrijk dat het eten genoeg vitamines en mineralen bevat. Ook eiwitten moeten niet worden vergeten.

 

Gezonde voeding voor een 20 maanden oude peuter

Op dit moment gaat je peuter steeds meer maaltijden eten op een dag. Het eetpatroon begint eigenlijk steeds meer op die van jou te lijken. Denk hierbij aan het ontbijt, lunch en de warme maaltijd. Ook tussendoortjes mogen niet vergeten te worden. Bij de warme maaltijd moet er vooral aan worden gedacht dat het genoeg vezels en groentes bevat.