hoog laag bed kopen

Heb je moeite om in en uit bed te komen? Dan kan het handig zijn om een hoog laag bed te kopen zodat je minder risico loopt om uit bed te vallen. Ook kom je met een hoog laag bed makkelijker uit het bed. Verder kan het bed ingesteld worden op werkhoogte zodat de zorgverlener minder risico loopt op blessures. Dus daardoor is het werk van de zorgverlener minder zwaar. Alleen niet alle hoog laag bedden kunnen tot op de juiste hoogte worden ingesteld. Het is verstandig om met de aanschaf hier goed naar te kijken. Verder is het aan te bevelen om uit te gaan van de wensen en behoeftes van de gebruiker van het bed.

 

Andere kenmerken van een hoog laag bed

Naast het verstellen van de hoogte van een hoog laag bed is het soms ook mogelijk om de lattenbodem bij het hoofdeinde van het bed te verstellen. Verder zit er meestal ook een verstelbare beenondersteuning bij het hoog laag bed. Dit dient er voor zodat je je been geknikt kunt houden waardoor het bloed door je been blijft circuleren. Hiermee wordt bedoeld dat je bloed van je hoofd naar je benen toe loopt. Als je ouder bent kan dit systeem minder goed werken doordat je hart minder goed werkt of doordat er een ader is verstopt. Wanneer je geen last hebt van dit probleem kan het voeteinde ook in horizontale stand worden gezet.

 

Verschillen tussen hoog laag bedden:

Naast het feit dat de meeste bedden bovenstaande kenmerken bezitten zijn er ook verschillen in de functies van deze bedden. Hierbij gaat het om de accessoires die bij het hoog laag bed worden meegeleverd. Sommige bedden hebben bijvoorbeeld wielen zodat je het bed kunt verplaatsen en vervolgens weer op de rem kunt zetten. Verder wordt er bij sommige bedden een papegaai meegeleverd zodat iemand zich daar aan kan optrekken voor wat meer steun.