Wanneer jij gezonder en milieuvriendelijker wilt leven en eten is het zeker geen verkeerd idee om vegan te gaan. Al zou dit voor sommige mensen toch wel erg lastig zijn. Het aanpassen van je eetgewoontes is zeker geen makkelijke klus en kost je waarschijnlijk veel moeite. Maar als het je eenmaal lukt om vegan te gaan zul je hier waarschijnlijk heel trots op zijn. Vegan eten is namelijk een stuk diervriendelijker en beter voor het milieu dan al het normale eten wat in de supermarkt ligt. Toch is het lastig om goede gerechten te kunnen bedenken die ook nog eens vegan zijn. Vraag daarom het vegan weekmenu aan. Dit weekmenu zal jou een hoop inspiratie geven bij het bedenken van nieuwe gerechten. Daarnaast heb jij nu een mooie planning van wat je welke dag zal gaan eten.

 

Een vegan weekmenu is dan ook zeker niks nieuws, veel mensen maken hier namelijk al gebruik van. Het is een super fijne en handige manier om meer verschillende gerechten te maken en nieuwe dingen te proeven. En je doet ook nog eens iets goeds voor de dieren en het milieu, hoe mooi is dat? Daarnaast zul je waarschijnlijk ook veel gevarieerder en gezonder eten, er zitten in principe geen nadelen aan verbonden. Als jij je er tenminste overheen kan zetten dat je misschien iets meer betaald voor het vegan eten.

Wat maakt vegan eten zo duur?

Een vegan weekmenu is natuurlijk niet voor iedereen betaalbaar. Maar wat maakt het dan zo duur? De reden dat vegan eten zo duur is is omdat er meer geld in de productie zit. Het hele proces is gewoon een stuk duurder en minder effici├źnt. Maar op deze manier natuurlijk wel een stuk beter voor de dieren en voor het milieu. Daarnaast is het produceren van vegan producten wel iets wat goed is. Het is namelijk erg zielig voor de dieren wanneer deze moeten lijden. Volwaardig plantaardig steekt hier een stokje voor!

Wat kan voor jou een reden zijn om vegan te gaan?

Er zijn natuurlijk veer verschillende redenen om vegan te gaan. Maar ook om een vegan weekmenu te bestellen. Een van deze redenen is natuurlijk omdat het onwijs lekker is, er zit veel meer smaak aan het eten. Daarnaast hebben de dieren een veel beter leven gehad, hartstikke fijn natuurlijk. En verder is het ook nog eens een stuk beter voor het milieu. Het enige nadeel van vegan eten is dat het natuurlijk iets duurder is dan anders.